Συμβουλές Μετακόμισης για Πακετάρισμα Πιάτων και Γυάλινων!

Η μετακόμιση μπορεί να γίνει περίπλοκη αν δεν έχετε τα κατάλληλα υλικά που χρειάζεται για την Μεταφορά τους.

Σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αναλάβει η μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε το πακετάρισμα, την συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση των επίπλων ή οικιακών συσκευών σας. Tα καλά νέα είναι ότι οι μεταφορικές εταιρείες παρέχουν το σύνολο των εργασιών που μπορεί να χρειαστούμε σε πολύ οικονομικές τιμές.

Αν πάλι αναρωτιέστε πώς να κάνω μετακόμιση;

Αν πάλι για δικούς μας λόγους και αν έχουμε το χρόνο να το κάνουμε μόνοι μας θα χρειαστούμε: Τα κατάλληλα υλικά, την κατάλληλη τεχνική και πιο σημαντικό από όλα τα κατάλληλα κουτιά. Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε ειδικά κουτιά μεταφοράς πιάτων και ποτηριών για την ασφαλή μεταφορά των εύθραυστών αυτών κουζινικών.

Αυτά τα ειδικά κουτιά είναι πολύ πιο ακριβά από τα απλά κουτιά, βεβαιωθείτε ότι δεν βάζετε μέσα αντικείμενα που δεν σπάνε και πιάνουν χώρο χωρίς λόγο. Για παράδειγμα κατσαρόλες και τηγάνια που δεν είναι τόσο εύθραυστα μπορούν να πάνε σε απλές κούτες. Ξεχωρίστε τα πιάτα, ποτήρια, βάζα και λοιπά γυάλινα ή κεραμικά αντικείμενα για τις ειδικές κούτες.

Μετακόμιση: Τί Θα χρειαστείτε σίγουρα:

1. Μονωτική Ταινία. Καλό θα ήταν να επενδύσετε σε μια μονωτική ταινία καλής ποιότητας. Οι φτηνές ταινίες κολλάνε ή είναι δύσκολο να βρούμε την άκρη και έτσι η μετακόμιση και το πακετάρισμα καθυστερεί χωρίς λόγο. Επίσης, ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι αν δεν είναι καλή η ταινία ρισκάρουμε να έχουμε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της μετακόμισης μας αν ανοίξει κάποια κούτα.

2. Τύλιγμα με φούσκες( Αεροπλαστ). Αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε διαθέτετε στο σπίτι σας όπως είναι οι πλαστικές σακούλες, παλιά ρούχα, χαλιά και κουβέρτες.

3. Χαρτί πακεταρίσματος. Προμηθευτείτε το χαρτί περιτυλίγματος για να κάνετε τη μετακόμιση σας από κάποιο μαγαζί με εργαλεία και τα λοιπά. Αν χρησιμοποιείστε εφημερίδα ρισκάρετε να εισχωρήσει μελάνι στα πράγματα σας.

4. Κουτιά ειδικά για πιάτα και ποτήρια. Υπάρχουν αρκετά είδη στο εμπόριο που μπορείτε να επιλέξετε για την ειδική μεταφορά ποτηριών και πιάτων. Επιλέξτε ένα που να ταιριάζει στα γούστα και τις ανάγκες σας. Επιλέξτε πάντα με γνώμονα το πόσα αντικείμενα έχετε.

Τips για να πακετάρετε πιάτα και γυάλινα αντικείμενα!

1. Βάλτε σήμανση «εύθραυστο» στα κουτιά. Μπορεί να σας φαίνεται προφανές αλλά δεν είναι πάντα. Αν δεν βάλετε την σήμανση εύθραυστο στα κουτιά σας οι μεταφορείς μπορεί να μην φερθούν στα συγκεκριμένα κουτιά ως εύθραυστα. Ειδικά σε περιπτώσεις μετακόμισης όπως είναι η μετακόμιση από την Αθήνα στη Κρήτη ή από την Κρήτη στην Αθήνα που η μετακόμιση περιέχει και μετακόμιση μέσω καραβιού θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επισημάνουμε τα αντικείμενα μας ως εύθραυστα.

Επιπρόσθετα, καλό θα ήταν να γράψετε μια μικρή περιγραφή του περιεχομένου της κούτας και ποια πλευρά πρέπει να είναι από πάνω.

2. Ενισχύστε τη κούτα με έξτρα χαρτί περιτυλίγματος. Το νόημα αυτού του tip είναι να εξασφαλίσουμε ότι τόσο ο πάτος όσο και το πάνω μέρος της κούτας. Όταν θα πακετάρετε στρώστε τουλάχιστον 5 εκατοστά μεταξύ των αντικειμένων που θέλετε να κάνετε τη μετακόμιση και της κούτας.

Τσαλακώστε χαρτί περιτυλίγματος ή εφημερίδες στα τοιχώματα της κούτας και βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει ένα πυκνό στρώμα τουλάχιστον 5 εκατοστά παχύ.

Όσο πιο πολλά αντικείμενα τόσο πιο πυκνό θα πρέπει να είναι το στρώμα που θα απλώσετε. Πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε τις κούτες μας όσο πιο πολύ γίνεται ειδικά αν η μετακόμιση μας περιλαμβάνει μετακόμιση/μεταφορά μεταξύ δύο πόλεων όπως η μετακόμιση από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ή από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

3. Τυλίξτε τα πιάτα, τα ποτήρια και τα γυάλινα ξεχωριστά. Αν και σίγουρα φαίνεται δελεαστικό να βάλουμε παραπάνω από ένα πιάτο ή ποτήρι σε κάθε φύλλο εφημερίδας, αλλά μην το δοκιμάσετε. Για το πακετάρισμα των ποτηριών, απλώστε το φύλλο της εφημερίδας ή το χαρτί του περιτυλίγματος και ξεκινήστε να τυλίγετε από τη μια πλευρά προς την άλλη διαγώνια.

Κλείστε με το να εισχωρήσετε τις άκρες μέσα στο ποτήρι. Βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο είναι τελείως καλυμμένο και χρησιμοποιείστε μονωτική ταινία για να το σφραγίσετε. Όταν πακετάρετε ποτήρια κρασιού σιγουρέψτε ότι έχετε βάλει αρκετό χαρτί γύρω από τη λαβή όσο και στο κυρίως μέρος του ποτηριού ώστε να είναι δυνατό το κράτημα.

Το σημαντικότερο στο πακετάρισμα είναι να μην αφήσετε καθόλου χώρο ανάμεσα στα αντικείμενα έτσι ώστε να κουνιούνται.

4. Τοποθετήστε τα πιάτα κάθετα και δημιουργήστε οριζόντιες σειρές.Μπορεί να φαίνεται το πιο λογικό να βάλετε τα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο αλλά δεν είναι. Το αντίθετο είναι ο πιο σίγουρος τρόπος ότι θα σπάσουν. Αν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης πέσει κάποια κούτα το ένα πιάτο θα σπάσει το άλλο από το βάρος των αντικειμένων.

Αντίθετα, βάλτε τα πιάτα ή τα μπολ ένα τη φορά στο πλάι και δημιουργήστε μια μεγάλη σειρά. Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα από τα πιάτα για να ελαχιστοποιήσετε την πίεση μεταξύ τους. Τα μπολ και οι κούπες μπορούν να πακεταριστούν ανά τρία εφόσον έχουν πακεταριστεί καλά.

Έπειτα, τοποθετήστε τα επίσης σε πλαϊνή θέση.

Η μετακόμιση είναι μια κουραστική διαδικασία που μπορούν να συμβούν κάποια ατυχήματα στα αγαπημένα σας πράγματα, ειδικά αν τη κάνετε μόνοι σας.

5. Τοποθετήστε βάζα και τα γυάλινα αντικείμενα στο κουτί οριζόντια. Είναι σημαντικό να βάλετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα σε μια θήκη μέσα στη κούτα. Τα βάζα μπορούν να σπάσουν στη μέση αν η κούτα πέσει κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.

Προσπαθήστε να μην πακετάρετε μαζί πιάτα και μπολ με διαφορετικές βάσεις. Αν τα πακετάρετε σε διαφορετικά αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες για μια πιο ασφαλή μετακόμιση.

6. Βάλτε τα πιο βαριά αντικείμενα στο πάτο της κούτας. Εάν η κούτα σας είναι βαθιά και θα βάλετε αρκετές σειρές από πιατικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τουλάχιστον 5 εκατοστά προστατευτικό στρώμα από χαρτιά ανάμεσα από κάθε σειρά. Ακόμη, εξασφαλίστε ότι τα πιο βαριά αντικείμενα έχουν τοποθετηθεί στο πάτο του κουτιού.

7. Γεμίστε όλη τη κούτα με χαρτί περιτυλίγματος. Όταν γεμίσετε όλη τη κούτα με τα αντικείμενα σας, καλύψτε όλο τον υπόλοιπο χώρο που περισσεύει με χαρτί περιτυλίγματος. Αυτό θα αποτρέψει τα αντικείμενα από το να κουνιούνται και να προκαλούν τριβή το ένα στο άλλο. Καλό θα ήταν να αφήσετε 5 εκατοστά στη κορυφή της κούτας ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες πίεσης στο πάτο της κούτας. Σίγουρα όμως φροντίστε να μην υπέρ-φορτώσετε τη κούτα σας με αντικείμενα γιατί έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να για να γίνει κάποιο ατύχημα. Όσο πιο βαριά είναι μια κούτα τόσο πιο μεγάλες οι πιθανότητες για κάποιο ατύχημα. Η μετακόμιση σας μπορεί να έχει απρόσμενα για αυτό προνοήστε από πριν.

Η μετακόμιση σας είναι σημαντική. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί της μεταφορικής Δρομείς αναλαμβάνουν στο χαμηλότερο κόστος να πακετάρουν τα πράγματα σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *