Προετοιμασία φορτίου

Συμβουλές για την προετοιμασία φορτίου

Δείτε τη πρέπει να κάνετε για τη σωστή προετοιμασία του φορτίου σας. Πως να διασφαλίσετε ότι έχετε συσκευάσει σωστά το φορτίο σας είτε πρόκειται για φορτίο σε παλέτες η για φορτίο σε κιβώτια.  Με τη σωστή συσκευασία αποφεύγετε και τα επιπρόσθετα κόστη. Καθώς οι χρεώσεις μας βασίζονται σε έναν συνδυασμό βάρους και όγκου, οτιδήποτε καταλαμβάνει επιπλέον χώρο ή καθιστά την παλέτα σας μη στοιβάσιμη μπορεί να οδηγήσει σε επιβαρύνσεις.

Οδηγός συσκευασίας για φορτίο σε άψογες παλέτες


Κόστος μεταφορά φορτίου σε παλέτα η σε δέματα

Μαθέ εύκολα το κόστος για μεταφορά φορτίου σε παλέτα η για μεταφορά δεμάτων. Εύκολα και γρήγορα η προσφορά θα έρθει στο email σου.

1. Στοιβάξετε το φορτίο σε στήλες

Στοιβάζοντας το φορτίο σε στήλες διασφαλίζεται μέγιστη ανθεκτικότητα. Αν τα περιεχόμενα είναι σκληρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ‘σύστημα πλινθοδομής’ για αυξημένη σταθερότητα.

Σωστή στοίβαξη φορτίου

Λάθος στοίβαξη φορτίου

2. Μην υπερβαίνετε τις διαστάσεις της παλέτας

Τα δέματα θα πρέπει να χωράνε καλά στην παλέτα, χωρίς να προεξέχουν. Δεν μπορούμε να δεχτούμε παλέτες με συσκευασμένα δέματα που προεξέχουν, διότι είναι εύκολο να πάθουν ζημιά ή να προκαλέσουν ζημιά σε άλλες αποστολές.

Σωστή τοποθέτηση εμπορευμάτων στην παλέτα

Λάθος τοποθέτηση φορτίου σε παλέτα

3. Φροντίστε η επάνω επιφάνεια να είναι επίπεδη

Όταν η επάνω επιφάνεια είναι επίπεδη, η παλέτα είναι ανθεκτική, συμπαγής και στοιβάξιμη. Ισχύει επιβάρυνση για τις μη στοιβάξιμες παλέτες.

Η επάνω πλευρά πρέπει να είναι επίπεδη

Λάθος τοποθέτηση στην επάνω πλευρά της παλέτας

4. Ασφαλίστε τη συσκευασία με ταινίες δεματοποίησης η με περιτύλιγμα stetch film

Χρησιμοποιήστε ταινίες δεματοποίησης ή περιτυλίξτε τα αντικείμενα πάνω στην παλέτα με εκτατή μεμβράνη stech film ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν από τη θέση τους. Θα πρέπει να περιτυλίξετε μαζί και την ίδια την παλέτα.

Τύλιγμα παλέτας με ταινίες δεματοποίησης η stech film

Λάθος δέσιμο παλέτας

Προετοιμασία κιβωτίων

Μικρές λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευασία των αγαθών σας σε κιβώτια μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην αποστολή σας ή να την καθυστερήσουν. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι κάθε χαρτοκιβώτιο που αποστέλλετε φτάνει στην ώρα του και σε άψογη κατάσταση.

1.Επιλέξτε κιβώτια ποιότητας

Τα μεταχειρισμένα κιβώτια είναι λιγότερο ανθεκτικά. Βεβαιωθείτε ότι το κιβώτιό σας είναι καινούργιο, σκληρό και σε καλή κατάσταση.

Καινούργια κιβώτια

Μεταχειρισμένο κιβώτιο

2. Αποφύγετε την ύπαρξη κενού χώρου

Η υπερβολική χρήση προστατευτικού υλικού μέσα στη συσκευασία μειώνει τη δυνατότητα στοίβαξης των κιβωτίων. Αποφύγετε τα κιβώτια που είναι πολύ μεγάλα για το περιεχόμενο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να συνθλιβούν και να καταστραφεί το περιεχόμενο.

Σωστό γέμισμα με υλικό πλήρωσης στο κιβώτιο

Λάθος χρήση κιβωτίου

3. Βαριά χαρτοκιβώτια

Μπορούμε να δεχτούμε κιβώτια βάρους έως και 70 kg χωρίς παλέτα, αλλά θα πρέπει να τοποθετείτε την ετικέτα «HEAVY» στα κιβώτια άνω των 23 kg και να είναι σωστά συσκευασμένα.

Βαριά χαρτοκιβώτια

Λάθος συσκευασία βαρεών κιβωτιών

4. Σφραγίστε αποτελεσματικά τα κιβώτια

Χρησιμοποιήστε κατάλληλη ταινία συσκευασίας και σχηματίζοντας ένα H, σφραγίστε την επάνω και την κάτω επιφάνεια του κιβωτίου. Για τα πιο βαριά κιβώτια, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ταινίες δεματοποίησης τα λεγόμενα τσέρκια.

Αποτελεσματικό σφράγισμα χαρτοκιβωτίων

Λάθος σφράγισμα χαρτοκιβωτίου