Μετακόμιση και κατοικίδια, δείτε συμβουλές για τη μετακίνηση τους.Όταν κάνετε μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι, θέλετε να φέρετε όλη την οικογένεια σας, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικίδιων σας. Είτε είναι σκύλος, γάτα, τα κατοικίδια μπορεί να είναι ευαίσθητα στη μετακόμιση και χρειάζονται μια ομαλή μετάβαση. Ο καθένας πρέπει να ξέρει πώς να μετακινεί τα κατοικίδια.

Ταξίδι μετακόμιση και κατοικίδια ζώα

Είτε ταξιδεύετε σε όλη τη χώρα είτε απλά στην άλλη πλευρά της πόλης, θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι τα κατοικίδια ζώα σας θα έχουν άνετη μετάβαση στο νέο σας σπίτι. Η μεταφορική Δρομείς έχει φτιάξει μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να μετακινήσετε το κατοικίδιό σας στο νέο σπίτι, ασφαλές και υγιές.

Προετοιμασία του κατοικίδιου σας για τη μετακόμιση

Μετακόμιση και κατοικίδια Δημιουργήστε ένα σημείο για να διατηρήσετε την κανονική ρουτίνα του κατοικίδιου σας μέχρι τη στιγμή που θα φύγετε. Αν είναι συνηθισμένο σε ένα πρωινό, φροντίστε να του το δώσετε. Είτε το ταξίδι σας είναι λίγες ώρες είτε αρκετές ημέρες, κρατήστε τα στη συνήθη διατροφή τους με το τακτικό τους φαγητό. Ένα συνηθισμένο λάθος που γίνετε από ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι να φέρνουν ιδιαίτερες απολαύσεις ως τροφή. Αυτό συχνά οδηγεί σε ναυτία ή διάρροια για το κατοικίδιο. Η πιο καλή συμβουλή είναι κατά την προετοιμασία του κατοικίδιου ζώου σας για μια μετακόμιση: Μείνετε στο στάνταρ και μετακινήστε το με αυτό που είναι οικείο και συνηθισμένο.

Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν μεταφέρετε το κατοικίδιο ζώο σας

  • Βεβαιωθείτε ότι τα ιατρικά αρχεία του κατοικίδιου ζώου σας είναι ενημερωμένα.
  • Φέρτε μαζί σας αντίγραφα των ιατρικών αρχείων του κατοικίδιου σας.
  • Αγοράστε ένα ανθεκτικό, άνετο μεταφορέα, αν χρειαστεί.
  • Αν ταξιδεύετε αεροπορικώς, προσπαθήστε να κλείσετε απευθείας πτήση.
  • Προετοιμάστε μια τσάντα ταξιδιού με φαγητό, φάρμακο, νερό και άλλα απαραίτητα που χρειάζεται το κατοικίδιο ζώο σας.

Μεταφορά κατοικίδιου

Σχεδιάζοντας για να μεταφέρετε το κατοικίδιο ζώο σας, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε ένα μέσο μεταφοράς. Όποτε είναι δυνατό, επιλέξτε τη μορφή μεταφοράς που είναι λιγότερο πιθανό να αναστατώσει το κατοικίδιο ζώο σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μετακίνηση του κατοικίδιου ζώου σας μέσω του αυτοκινήτου είναι ευκολότερη. Εάν η μετακίνησή σας είναι σε όλη τη χώρα, στο εξωτερικό ή σε μεγάλη απόσταση οδήγησης, ίσως θέλετε να πάρετε το αεροπλάνο με το κατοικίδιο ζώο σας ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία μεταφοράς ζώων.

Συμβουλές για οδήγηση με κατοικίδια ζώα

Οι γάτες θα πρέπει πάντα να διατηρούνται σε έναν μεταφορέα κατά τη διάρκεια της αυτόματης μετακίνησης. Με τα σκυλιά έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ιμάντα συγκράτησης, που διατίθεται στα περισσότερα καταστήματα εφοδιασμού κατοικίδιων ζώων. Βεβαιωθείτε ότι σταματάτε συχνά για να επιτρέψετε στο κατοικίδιο ζώο σας να κινείται και να ανακουφίζει τον εαυτό του (ένας καλός κανόνας είναι να σταματάτε κάθε δύο ώρες). Οι γάτες μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση μιας πλεξούδας και ενός κιβωτίου απορριμάτων σε μεγάλα ταξίδια. Όπως πάντα, μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιό σας χωρίς επιτήρηση σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και ποτέ δεν ταξιδεύετε με ένα κατοικίδιο ζώο στην περιοχή του φορτίου ενός φορτηγού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες, όταν η θερμοκρασία στο αυτοκίνητό σας μπορεί να φτάσει σε θανάσιμες θερμοκρασίες.

Συμβουλές για ταξίδι σε αεροπλάνο με κατοικίδια ζώα

Κάντε τις ρυθμίσεις της πτήσης σας πολύ νωρίτερα. Πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν περιορισμούς στο συνολικό αριθμό των κατοικίδιων που επιτρέπονται σε κάθε πτήση. Μπορεί επίσης να εκπλαγείτε και να διαπιστώσετε ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν καθόλου κατοικίδια ζώα. Αναμείνετε να πληρώσετε μια αμοιβή για τα καταλύματα του σπιτιού σας. Όταν καλείτε τον αριθμό κρατήσεων της αεροπορικής εταιρείας, ανακαλύψτε τυχόν περιορισμούς που ενδέχεται να ισχύουν. Ρωτήστε αν θα είστε σε θέση να φέρετε το κατοικίδιό σας στο σκάφος ως ένα carry-on. Αυτό είναι πολύ προτιμότερο για να ελέγξετε το κατοικίδιο ζώο σας στο φορτίο του αεροσκάφους. Σχεδιάστε να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας εντός 30 ημερών πριν από την πτήση σας. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν ενημερωμένο πιστοποιητικό υγείας. Διαφορετικές χώρες και κράτη μπορεί επίσης να έχουν τις δικές τους απαιτήσεις, οπότε φροντίστε να συμβουλευτείτε τις αρμόδιες αρχές πριν το ταξίδι σας.

Υπηρεσίες μεταφοράς ζώων

Αν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια υπηρεσία μεταφοράς ζώων. Η δαπάνη μπορεί να δικαιολογηθεί για να είστε ήσυχοι ότι το κατοικίδιο ζώο σας θα είναι με ανθρώπους που γνωρίζουν πως να μεταφέρουν ζώα. Ανεξάρτητα από το πώς ταξιδεύετε, ο προγραμματισμός θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το κατοικίδιο σας θα ταξιδέψει όσο πιο άνετα γίνεται.