https://www.oi-dromeis.gr » Μετακομίσεις & Συμβουλές – Μεταφορές μετακομίσεις

Μετακομίσεις & Συμβουλές – Μεταφορές μετακομίσεις

https://www.oi-dromeis.gr » Μετακομίσεις & Συμβουλές – Μεταφορές μετακομίσεις
Μεταφορές μετακομίσεις

Μετακομίσεις & Συμβουλές – Μεταφορές μετακομίσεις

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ

Μετακομίσεις – Αποφασίσατε να μετακομίσετε; Η μετακόμιση από ένα σπίτι σε άλλο θέλει θράσος και θάρρος, ειδικά αν πρόκειται να μεταφερθούν πράγματα μιας ολόκληρης οικογένειας.

Φθηνές μετακομίσεις σπιτιών ΑθήναΦθηνές μετακομίσεις σπιτιών ΑθήναΟ λαός, λέει, μάλιστα, πως αν δεν μετακομίσεις και δεν παντρέψεις δεν καταλαβαίνεις τι θα πει έξοδο και ταλαιπωρία.

Επειδή, όμως, όλα γίνονται για καλό και πρέπει πάντα να ξεκινάμε με αισιοδοξία, επιχειρούμε σήμερα να σας… οργανώσουμε! 

Ξεκινάμε, λοιπόν, με κάποιες συμβουλές που ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες και συνεχίζουμε με τα τηλέφωνα κάποιων αναγνωρισμένων μεταφορικών εταιριών, τις τιμές και τις υπηρεσίες τους.

Με ψυχραιμία και σωστή οργάνωση το βάρος της μετακόμισης θα μετατοπιστεί στα σωστά βήματα και τα σωστότερα χέρια.

Συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια: 
* Ξεκαθάρισμα λογαριασμών: Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεπετάξετε όλα τα άχρηστα αντικείμενα που μαζεύετε χρόνια τώρα.

Μην το λυπάστε!

Πετάξτε το!

Ανοίξτε τις αποθήκες και τα πατάρια και πετάξτε -χαλασμένα ή μη- πράγματα που έχετε να χρησιμοποιήσετε από δύο χρόνια και πάνω.

Σκεφτείτε ότι έτσι θα γλιτώσετε και χώρο από το καινούριο σας σπίτι (γιατί να το γεμίζετε άχρηστα και παλιά αντικείμενα;) και χρήμα από το πόσο θα σας κοστίσουν αυτά για να μεταφερθούν. Κρατήστε, λοιπόν, μόνο τα απαραίτητα.

* Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα: Όποτε κι αν σκοπεύετε να μετακομίσετε, αν ο καινούργιος χώρος είναι διαθέσιμος εκμεταλλευτείτε τον από τώρα.

Αν όχι, ξεκινήστε μόνοι σας να μεταφέρετε πράγματα όταν αδειάσει. Δεν φαντάζεστε πόσο πολύτιμο θα σας φανεί αυτό τη μέρα της μετακόμισης, που θα έχετε ήδη ξεμπερδέψει με τα «μικρά και ασήμαντα».

* Σε πρώτη φάση, λοιπόν, πριν την τελική μεγάλη μετακόμιση μπορείτε να ξεκινήσετε να πηγαίνετε μόνοι σας εκεί εύθραυστα, γυαλικά, πολύτιμα αντικείμενα (π.χ. έργα τέχνης), ρούχα.

Όλα αυτά μπορείτε, μάλιστα, να τα τοποθετείτε και στη θέση τους -αν είναι αυτό δυνατόν- εφόσον έχετε φροντίσει να την καθαρίσετε, π.χ. τα πιάτα στην κουζίνα, τα ρούχα στις ντουλάπες.

Επίσης, μπορείτε να πάτε μόνοι σας κάποια πράγματα στην αποθήκη ή το πατάρι του νέου σπιτιού (αν υπάρχει).

Έπειτα βρείτε έναν έμπειρο μεταφορέα. Σ’αυτό μπορούμε να σας βοηθήσουμε και εμείς, αλλά κάντε και εσείς μία έρευνα αγοράς.

Ο μεταφορέας θα χρειαστεί να κλείσετε ένα ραντεβού και να έρθει από το σπίτι (συνήθως χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση) για να δει ακριβώς πόσα πράγματα θα μεταφερθούν και να σας κάνει μία τελική προσφορά. 

Αυτό θα γίνει περίπου 15 μέρες πριν την τελική μετακόμιση. Όπως φαντάζεστε, όσο λιγότερα πράγματα έχετε να μεταφέρετε τόσο λιγότερο θα σας κοστίσει.

* Κούτες: Για να πακετάρετε τα πράγματά σας θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποιες κούτες.

Προτιμήστε κούτες μεσαίου μεγέθους που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και που μπορούν να χωρέσουν μία εύλογη ποσότητα πραγμάτων.

Προσέξτε να είναι αρκετά γερές για να μην ανοίξουν στο κουβάλημα. Κούτες μπορείτε να βρείτε από το συνοικιακό σούπερ μάρκετ ή από κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών ή κάποιο εργοστάσιο (έχουν αμέτρητες και συνήθως τις πετάνε, άρα δεν θα έχουν πρόβλημα να σας δώσουν μερικές).

Θα χρειαστείτε, επίσης, μονωτικές ταινίες (αναζητήστε τις πιο ισχυρές) και έναν μεγάλο μαρκαδόρο. Κούτες, βέβαια, μπορούν να σας παράσχουν και οι μεταφορικές εταιρίες, οι οποίες μάλιστα αναλαμβάνουν να σας κάνουν και το πακετάρισμα, αλλά ως γνωστόν, όλα (εδώ) πληρώνονται.

Φροντίστε, μάλιστα, καθώς θα μεταφέρετε μόνοι σας πράγματα, να μην τις σκίσετε γιατί μπορεί να τις ξαναχρησιμοποιήσετε.

* Υπό άλλες συνθήκες θα σας λέγαμε να μοιράσετε αρμοδιότητες σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Η μετακόμιση, όμως, που αποτελεί μία περίοδο πανικού προτιμότερο είναι να λαμβάνει χώρα από λίγους και καλούς.

Αφήστε τα παιδιά, λοιπόν, έξω από αυτό, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα ξεχνούν τα μισά από αυτά που θα τους ζητήσετε και αναλάβετε δύο ή τρία άτομα το μάζεμα, για να μπορείτε να συνεννοείστε μεταξύ σας. 

Ελέγξτε πόσο εύκολο είναι να μεταφερθούν κάποια έπιπλα, αν πρέπει να αποσυναρμολογηθούν για να περάσουν από πόρτες και μπαλκόνια και αν μπορείτε να το κάνετε εσείς αυτό.

Σχετικά με τις ηλεκτρικές συσκευές, ενημερωθείτε από εκεί που τις αγοράσατε αν πρέπει να μεταφερθούν με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, π.χ. το ψυγείο πρέπει -συνήθως- αφού μεταφερθεί να μείνει κάποιες ώρες εκτός λειτουργίας για να «κάτσουν» τα υγρά του.

* Λίγες μέρες πριν την μετακόμιση πρέπει: Να έχετε μαζέψει τα πάντα εκτός από τα άκρως απαραίτητα, όπως το στρώμα στο οποίο θα κοιμάστε, μία αλλαξιά ρούχα, τα προσωπικά σας καλλυντικά.

Πάρτε απόφαση ότι για μία ή δύο μέρες θα φοράτε τα ίδια ρούχα, θα κοιμάστε στο πάτωμα (ή μόνο πάνω στο στρώμα), θα τρώτε έξω και δεν θα κάνετε αφρόλουτρο.

Πρέπει επίσης να τοποθετήσετε ανακοινώσεις τόσο στο παλιό (σκεφτείτε έγινε ήδη παλιό) όσο και στο καινούργιο σας σπίτι, με τις οποίες θα ενημερώνετε τους κατοίκους για την μετακόμιση έτσι ώστε να μην ενοχληθούν από την ενδεχόμενη φασαρία και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα π.χ. μπροστά από το γκαράζ όπου μπορεί να παρκάρει το φορτηγό της μεταφορικής.

* Την ημέρα της μετακόμισης: Το πρωί εκείνης της μέρας θα νιώθετε πως δεν θα τελειώσει ποτέ.

Κι όμως με έναν μαγικό τρόπο, η μέρα αυτή θα αποκτήσει περισσότερες από 24 ώρες! Η στιγμή των «χοντρών» μεταφορών, με τους μεταφορείς να τρέχουν πάνω-κάτω και τα έπιπλα να αιωρούνται πάνω από τα ξένα μπαλκόνια θα αποδειχθεί τελικά η πιο εύκολη, γιατί εσείς ουσιαστικά θα κοιτάτε και θα δείχνετε.

Το δύσκολο είναι το μετά. Όταν οι μεταφορείς θα φύγουν και το νέο σας σπίτι θα μοιάζει βομβαρδισμένο.

Μην πανικοβληθείτε. Ξεκινήστε από ένα δωμάτιο και αυτό καλό είναι να είναι η κουζίνα.

Φωνάξτε κάποιον να συνδέσει ηλεκτρικές συσκευές (όπως π.χ. πλυντήριο πιάτων) και τοποθετήστε τις στη θέση τους. Τοποθετήστε και τα έπιπλα της κουζίνας για να μην πιάνουν χώρο.

Συνεχίστε με το γραφείο (αν υπάρχει) και την κρεβατοκάμαρα. Στην κρεβατοκάμαρα, αφού τοποθετηθούν τα έπιπλα, καθαρίστε την όσο αντέχετε και στρώστε το κρεβάτι. Θα είναι τεράστια η ανακούφιση στο τέλος της μέρας όταν θα είναι έτοιμο για να κοιμηθείτε, επιτέλους, σαν άνθρωποι.

Ακολουθούν τα μπάνια και στο τέλος το καθιστικό-σαλόνι, που απαιτεί και την περισσότερη δουλειά.

Προσπαθήστε όσο ξεπακετάρετε και τοποθετείτε να καθαρίζετε παράλληλα, για να μην έχετε να το κάνετε τις επόμενες μέρες, που θα συνεχίζονται άλλες δουλειές, όπως, π.χ. τοποθέτηση πινάκων, κρέμασμα φωτιστικών και ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

Μέχρι αργά το βράδυ θα πρέπει, λογικά, να έχετε ξεμπερδέψει και να έχετε κάνει το σπίτι βιώσιμο.

Παραγγείλτε μία πίτσα (από αυτές που έρχονται σε όλη την Αττική, αφού το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχετε ακόμα παραγγελιόχαρτα), κάντε ένα ζεστό μπάνιο και ξαπλώστε στον καναπέ. Τα δύσκολα πέρασαν.

Πώς σας φαίνεται το καινούργιο σας σπίτι;

 

Συμβουλές για τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων

Το κλειδί για μια επιτυχημένη μεταφορά και μετακίνηση βαρέων αντικειμένων, είναι να χρησιμοποιήσουμε πιο πολύ το μυαλό μας, παρά τους … μυς μας !

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα βαριά αντικείμενα και έπιπλα μπορούν να χωρέσουν και να «περάσουν» μέσα από τα ανοίγματα και γύρω από τις γωνίες του σπιτιού σας.

Αν νομίζετε ότι κάποιο έπιπλο είναι πολύ μεγάλο ώστε να χωρέσει μέσα από κάποια πόρτα, τότε θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το συγκεκριμένο έπιπλο για να αποφευχθούν τυχόν γρατσουνιές στην πόρτα και στους τοίχους ή στο πάτωμα (ειδικά αν είναι ένα πάτωμα ξύλινο).

Στη συνέχεια, σκεφτείτε προσεκτικά το πώς μπορείτε να μετακινήσετε τα βαριά αντικείμενα με την ελάχιστη πίεση από εσάς .

Μόλις αποφασίσετε μια στρατηγική, καλέστε κάποιους φίλους σας να σας βοηθήσουν με την μετακίνησή τους.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε υπομονή, μην βιαστείτε να τελειώσετε σε μια ώρα, μετακινήστε τα έπιπλά σας προσεκτικά.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αποφύγετε τους τραυματισμούς τόσο σε εσάς όσο και στα υπάρχοντά σας. Εάν είναι απαραίτητο, βρείτε περισσότερους βοηθούς.

Συσκευασία βαρέων αντικειμένων πριν τη μετακόμιση

Όταν μετακινείτε βαριά αντικείμενα, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να ελαφρύνετε τα αντικείμενα αυτά, αφαιρώντας όλο το περιεχόμενό τους, εάν αυτό είναι δυνατόν.

Για παράδειγμα, δεν είναι πολύ έξυπνο να μεταφέρουμε ένα γραφείο εάν είναι γεμάτο με βιβλία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αδειάσει και αφαιρέσει όλα τα εσωτερικά ράφια αν πρόκειται για μία ντουλάπα ή μία βιβλιοθήκη.

Με αυτόν τον τρόπο θα το ελαφρύνετε και θα αποτρέψετε ζημιές που μπορούν γίνουν τη στιγμή που θα περιστρέψετε το έπιπλο ώστε να χωρέσει από μία πόρτα.

Να είστε προσεκτικοί με τα βαριά αντικείμενα, όπως ψυγείο, φούρνος, ντουλάπια κτλ, κατά τη συσκευασία συσκευών της κουζίνας (μία κουζίνα έχει συνήθως τον περισσότερο εξοπλισμό, οπότε θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευασία του).

Η συσκευασία των βαρέων αντικειμένων πριν τη μετακόμιση είναι απαραίτητη, ιδίως αν πρόκειται να μεταφέρετε ξύλινα έπιπλα.

Με την συσκευασία τους θα προστατεύσετε τα έπιπλα από φθορές αλλά ταυτόχρονα θα αποτρέψετε τις ζημιές και τα σημάδια στους τοίχους.

Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια επίπλων και κουβέρτες και δέστε τα με ταινία γύρω από το έπιπλο.

Βεβαιωθείτε ότι οι κουβέρτες είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να μην σας εμποδίζουν να έχετε καλή λαβή του επίπλου, για την μεταφορά του.

Μερικές αποτελεσματικές συμβουλές για τη μετακίνηση βαρέων αντικειμένων

Να θυμάστε ότι να σπρώχνουμε ένα βαρύ αντικέιμενο, είναι πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό από το να τραβάμε το αντικείμενο.

Έτσι, εάν κάποιο αντικείμενο είναι πολύ βαρύ για να το σηκώσετε, θα πρέπει να το σπρώξετε (αν όχι εσείς, κάποιος άλλος που σας βοηθάει) , και όχι να το τραβήξετε.

Μην ξεχνάτε ωστόσο, ότι όταν σπρώχνετε ένα αντικείμενο πάνω στο πάτωμα, πρέπει να βάζετε παλιές κουβέρτες ή χαλιά από κάτω.

Δεν θέλετε να κάνετε ζημιά στο δάπεδο! Για να μετακινήσετε ένα βαρύ αντικείμενο, όπως ένα ψυγείο, θα είστε στη πίσω μεριά του, θα το γύρετε προς τα πάνω σας και θα το «περπατήσετε» αργά από πλευρά σε πλευρά.

Μεταφορά βαρέων αντικειμένων από τις σκάλες

Για να μεταφέρετε κάποια βαριά αντικείμενα από τις σκάλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ξύλινες τάβλες ή/και μαδέρια σαν ράμπα.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο φίλοι για να σας βοηθήσουν. Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε το αντικείμενο σε ένα πάπλωμα ή βαριά κουβέρτα.

Eλέγξτε την κάθοδο με τον ώμο σας, καθώς σκύβετε με προσοχή, σηκώνοντας το μπροστινό άκρο του αντικειμενου λίγο με τα δύο χέρια.

Μεταφορά μεγάλων τηλεοράσεων

Προετοιμάστε τη συσκευασία τους με κουβέρτες ή μαξιλάρια επίπλων. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε από τη μεταφορική εταιρεία να σας προμηθεύσει με τα ανάλογα υλικά συσκευασίας.

Εάν έχετε ακόμα το αρχικό κουτί συσκευασίας της τηλεόρασής σας, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε για τη μεταφορά της.

Μην μετακινείτε την τηλεόραση μόνος σας. Μερικές τηλεοράσεις είναι πολύ μεγάλες αν και όχι απαραίτητα βαριές.

Σε αυτή τη περίπτωση ίσως να σκεφθείτε ότι είστε σε θέση να την μεταφέρετε μόνος σας, αλλά γιατί να το ρισκάρετε ;

Καλέστε έναν φίλο να σας βοηθήσει, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς και πιο ασφαλές για την τηλεόρασή σας!
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για τη μετακόμισή σας ή οτιδήποτε χρειάζεστε να μεταφέρετε !

Πακετάρισμα Βιβλίων

Τα βιβλία ανήκουν σε πολλές περιπτώσεις στα σημαντικότερα προσωπικά αντικείμενά μας, και η ακεραιότητά τους κατά μία μεταφορά ή μετακόμιση, θα έπρεπε να είναι εγγυημένη.

Εκ πρώτης όψεως, η μεταφορά βιβλίων φαίνεται εύκολη υπόθεση, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζουμε ώστε να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή.

Οργάνωση και πακετάρισμα βιβλίων κατά τη μετακόμιση

Ανάλογα με την απόσταση της μετακόμισης το πακετάρισμα των βιβλίων μπορεί να χρειαστεί διαφορετική μεταχείριση.

Αν μετακομίζετε σε μία άλλη πόλη και τα βιβλία σας έχουν μεγάλο όγκο και βάρος, θα πρέπει να τα πακετάρετε κατά την οργάνωση της μετακόμισης.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναθέσετε σε μεταφορική εταιρεία το πακετάρισμα και τη μεταφορά των βιβλίων σας όπως και των υπόλοιπων αντικειμένων.

Το προσωπικό κάθε αξιόπιστης μεταφορικής αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες που ξέρουν πως να συσκευάσουν και να προστατέψουν όλα τα αντικείμενα της οικοσκευής σας.

Αν η απόσταση είναι μικρή και η συναισθηματική ή υλική αξία τόσο υψηλή ώστε να μην μπορείτε να εμπιστευτείτε τα βιβλία σας ακόμα και στους επαγγελματίες, μπορεί να χρειαστεί να τα αφήσετε σε ένα φιλικό σπίτι και να τα μεταφέρετε προσωπικά στον τελικό προορισμό αφού η μετακόμιση ολοκληρωθεί.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να οργανώσετε σωστά το πακετάρισμα, ώστε να διευκολύνετε το ξεπακετάρισμα και την τοποθέτηση των βιβλίων σας στον νέο σας χώρο.

Αν τα βιβλία σας ήταν ταξινομημένα σε κατηγορίες, ανάλογα με το περιεχόμενο, το συγγραφέα, ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο σημαντικό είναι να διατηρήσετε αυτήν την κατηγοριοποίηση και στα πακέτα σας.

Τοποθετήστε σε κάθε κούτα τα συναφή βιβλία και εφόσον το πακέτο είναι έτοιμο, τοποθετήστε ετικέτα που θα αναγράφει το περιεχόμενό του. Αν έχετε βιβλιοθήκη σε πάνω από ένα δωμάτια, καλό θα είναι στις ετικέτες να γράψετε και τα δωμάτια-προορισμούς των βιβλίων.

Αποφύγετε να τοποθετήσετε οτιδήποτε άλλο στις κούτες που περιέχουν τα βιβλία σας, και σε καμία περίπτωση μην τοποθετείτε αντικείμενα κάτω από αυτά, γιατί το μεγάλο βάρος των βιβλίων μπορεί να τα λιώσει, σπάσει, ή φθείρει κατά την μεταφορά.

Πακετάρισμα βιβλίων σε κούτες

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως να τοποθετήσετε τα βιβλία σας μέσα στα κουτιά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε κάθετα τα βιβλία σας.

Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείτε καλύτερα τον χώρο ενώ ταυτόχρονα δημιουργείτε καλύτερη σταθερότητα του πακέτου.

Θυμηθείτε πως το πακέτο πρέπει να είναι ενισχυμένο και στιβαρό ώστε να ανταπεξέλθει στην μεταφορά των βιβλίων σας προστατεύοντάς τα από φθορά με τον καλύτερο τρόπο.

Χρησιμοποιήστε κουτί διπλού φύλλου και ενισχύστε το περαιτέρω, περνώντας στρώση ταινίας πριν τοποθετήσετε τα βιβλία.

Για οικονομικότερο πακετάρισμα, αναζητήστε δωρεάν κουτιά απευθυνόμενοι σε φίλους ή τοπικές επιχειρήσεις.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε περισσότερες από μία κούτες ιδανικά βρείτε πανομοιότυπες, ώστε να βολεύουν στην μεταφορά και την στοίβαξη.

Μη στριμώχνετε τα βιβλία σας μέσα στις κούτες προσπαθώντας να χωρέσετε περισσότερα πιέζοντας τα τοιχώματα του κουτιού. Μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στο ίδιο το κουτί ή και στα βιβλία.

Επίσης με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται το βάρος του πακέτου και δυσκολεύει η διαδικασία μεταφοράς και ξεπακεταρίσματος.

Ο κενός χώρος που ίσως μείνει στην προσπάθειά σας να αποφύγετε το στρίμωγμα, καλό θα ήταν να συμπληρωθεί με υλικά παραγεμίσματος.

Με τον τρόπο αυτό, αυξάνετε τα επίπεδα προστασίας αλλά και την σταθερότητα του πακέτου. Γεμίστε τα κενά ανάμεσα στα βιβλία, και τα κενά μεταξύ βιβλίων και τοιχωμάτων του κουτιού.

Μην το παρακάνετε, για να μπορεί το κουτί να κλείσει εύκολα, χωρίς την άσκηση πίεσης.
Ακολουθώντας τον παραπάνω απλό οδηγό, θα μπορέσετε να πακετάρετε και να μεταφέρετε απροβλημάτιστα και χωρίς φθορές τα βιβλία σας.

Μεταφορές φυτών.. τι να προσέξετε

Η μεταφορά των φυτών σας είναι μία διαδικασία κατά την οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά ιδίως όταν πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου που είναι πιο ευαίσθητα σε μετακινήσεις.
Ανάλογα με την εποχή θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία της υγείας των φυτών σας.
Χειμώνας:
Η έκθεση των περισσότερων φυτών εσωτερικού χώρου σε θερμοκρασίες μικρότερες των 5οC μπορεί να επιφέρει σημαντικές φθορές μετά από λίγη ώρα.
Προς αποφυγή αλοίωσής τους, πράξτε όπως περιγράφεται παρακάτω:
Φροντίστε τα φυτά σας να αερίζονται. Αυτό σημαίνει πως απαγορεύεται να τα μεταφέρετε μέσα στο πορτ μπαγκάζ, ή αεροστεγώς απομονωμένα από το περιβάλλον.
Παρόλα αυτά για να τα προστατατέψετε από το κρύο πρέπει να τα τοποθετήσετε σε σακούλα από μονωτικό υλικό κατά προτίμηση χάρτινη ή εναλλακτικά πλασική.
Η χάρτινη βέβαια παρέχει καλύτερη μόνωση. Αφήστε ελαφρώς ανοιχτή τη σακούλα ώστε να αερίζεται το φυτό ιδίως αν πρόκειται να ταξεδέψετε για αρκετή ώρα.
Η προστασία από το κρύο είναι το παν κατά τη χειμερινή μεταφορά. Για επιπρόσθετη μόνωση από το κρύο καλύψτε εσωτερικά το αμάξωμα με μονωτικά υλικά, όπως σακούλες ή εφημερίδες, τα οποία ούτως ή άλλως θα προστατέψουν και το ίδιο το μεταφορικό μέσο από φθορές ή λεκέδες.
Σιγουρευτείτε πως μέρη των φυτών σας δεν εξέχουν από το παράθυρο ώστε να κινδυνεύουν να καούν από το κρύο. Ιδανικά, πριν ακόμα την τοποθέτηση τους στο αμάξωμα, χρησιμοποιήστε το σύστημα κλιματισμού για να ζεστάνετε τον χώρο.
Καλοκαίρι:
Οι εχθροί των φυτών κατά τους θερινούς μήνες είναι ο άνεμος και οι υψηλές θερμοκρασίες. Καλύψτε τα φυτά σας με ένα κομμάτι ύφασμα ή μουσαμά για να τα προστατέψετε σε περίπτωση ισχυρών ανέμων.
Μην κλείσετε τα παράθυρα στο αυτοκίνητο αφού η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και να τα καταστρέψει.
Σκιάστε τον χώρο χρησιμοποιώντας μεγάλη υφασμάτινη επιφάνεια, ή καλύπτωντας τα μικρά φυτά με κούτες (με τρύπες ώστε να αερίζονται) ώστε να αποφύγετε την απειλή της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας.
Γενικά σε κάθε μεταφορά φυτών:
Αν πρόκειται να κάνετε πολλές στάσεις στη διαδρομή σας, αφήστε την στάση στο φυτώριο για το τέλος, ώστε να υπομείνουν για λιγότερο χρόνο τα φυτά τη διαδικασία μεταφοράς.
Μην τα βάζετε σε πορτ μπαγκαζ εκτός αν διαθέτετε station wagon, πολυμορφικό ή τζιπ με χώρο που να ενδύκνειται για τη φιλοξενία τους (περισσότερο φωτεινό και ευάερο).
Κατά προτίμηση τοποθετήστε τα όρθια χωρίς να πιέζονται από τα τοιχώματα του μεταφορικού μέσου. Το ιδανικό όχημα για μία τέτοια τοποθέτηση θα ήταν ένα τύπου van.
Αν δε χωράνε αναγκαστικά τοποθετήστε τα προσεκτικά σε ξαπλωτή θέση.
Προσοχή στην θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Όταν τα βγάζετε από το αυτοκίνητο κρατήστε τη γλάστρα και όχι τον κορμό του φυτού για να αποφύγετε πιθανή αποκόλησή του.
Αν χρειαστεί να μεταφέρετε μία μεγάλη ποσότητα φυτών, πιθανότατα θα πρέπει να απευθυνθείτε στο φυτώριο από το οποίο θα τα προμηθευτείτε για την καλύτερη μεταφορά τους.
Σε περίπτωση που αυτή η υπηρεσία δεν παρέχεται από το φυτώριο ή είναι επί πληρωμή και σας φανεί ακριβή, μπορείτε να αναζητήσετε για κάποιον αξιόπιστο και οικονομικό μεταφορέα με εμπειρία στη μεταφορά φυτών.

Τι πρέπει να κάνετε μετά τη μετακόμιση στο νέο σπίτι

Η μετακόμιση μπορεί να είναι αρκετά επίπονη και κουραστική δουλειά, αλλά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.
Αφού ολοκληρώσετε τη μετακόμιση μπορεί να αισθανθείτε λίγο μόνος και λυπημένος. Πάρτε χρόνο για να προσαρμοστείτε.
Αυτή τη φορά έχουμε να σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε στο νέο σας σπίτι πολύ πιο εύκολα.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα, όλα θα έρθουν στη θέση τους σε χρόνο μηδέν.
Πάρτε το χρόνο σας μετά τη μετακόμιση
Χαλαρώστε, η μετακόμιση έχει τελικά ολοκληρωθεί. Δεν χρειάζεται να αποσυσκευάσετε και να τακτοποιήσετε τα πάντα την ίδια μέρα.
Βγάλτε μόνο πράγματα που χρειάζεστε πραγματικά – πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά.
Σίγουρα δεν συσκευάσατε και τακτοποιήσατε τα πάντα σε μια μέρα, οπότε μην προσπαθείτε να αποσυσκευάσετε τα πάντα σε μια μέρα.
Αφιερώστε λίγο χρόνο στην οικογένειά σας ή σε οτιδήποτε σας ευχαριστεί.
Mην βιάζεστε, όλα θα γίνουν
Πάρτε το χρόνο σας να περπατήσετε και να εξερευνήσετε τη νέα γειτονιά σας. Μια καλή ιδέα είναι να βρείτε εμπορικές περιοχές,το αστυνομικό τμήμα, τα βενζινάδικα και τα νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στο σπίτι σας.
Πηγαίνετε για μια βόλτα στη νέα σας κοινότητα. Μια βόλτα στο πάρκο μπορεί να είναι αρκετά αναζωογονητική μετά από μια κουραστική κίνηση. Γνωρίστε τη γειτονιά σας, βρείτε τα αγαπημένα σας σημεία.
Γιορτάστε στο νέο σας σπίτι
Οργανώστε ένα μεγάλο πάρτι. Είστε έτοιμος να ανοίξετε μια νέα σελίδα στη ζωή σας. Είτε μετακομίσατε μόνοι σας ή με την οικογένειά σας, γιορτάστε το!
Υπάρχουν πολλές νέες ευκαιρίες που σας περιμένουν εκεί έξω, αλλά τις κυνηγάτε από την επόμενη του πάρτι, ώστε να έχετε πάρει πρώτα μια ανάσα!
Αφήστε και τους άλλους να βοηθήσουν!
Κάντε την διαδικασία της αποσυσκευασίας, δουλειά για όλη την οικογένεια. Εάν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα, είναι ακόμα καλύτερα να τους αφήσετε να διακοσμήσουν το νέο υπνοδωμάτιό τους.
Με αυτό τον τρόπο η νέα κατάσταση θα είναι πολύ λιγότερο αγχωτική για τα ίδια. Ένα ζεστό σπίτι μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σας να προσαρμοστούν ευκολότερα στο νέο χώρο.
Μερικές φορές τα παιδιά βρίσκουν πολύ δύσκολο το να κοιμηθούν σε ένα άγνωστο και νέο περιβάλλον, οπότε δώστε τους όλη την υποστήριξή σας ώστε να τους βοηθήσετε να το ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν.
Το ξεπακετάρισμα και την επανασυναρμολόγηση επίπλων ή συσκευών, μπορεί να αναλάβει εν μέρει ή και εξολοκλήρου η μεταφορική εταιρεία που μετέφερε τα αντικείμενά σας.
Εφόσον αποφασίσετε κάτι τέτοιο, η εύρεση ενός αξιόλογου επαγγελματία με εμπειρία και ικανότητα θα διευκολύνει ιδιαίτερα την μετακόμισή σας.
Δημιουργήστε νέους φίλους
Η μετακόμιση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους και να κάνετε νέους φίλους.
Αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε τους νέους σας γείτονες. Μπορείτε να τους προσκαλέσετε σε ένα μικρό πάρτι στο σπίτι.
Γνωρίστε τους, μοιραστείτε ενδιαφέροντα, βρείτε κοινά θέματα συζήτησης που σας απασχολούν.
Έχοντας καλές σχέσεις με τους γείτονές σας θα σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε πιο γρήγορα στη νέα σας γειτονιά. Επίσης, αν έχετε ξεκινήσει μια νέα δουλειά, ζητήστε από συναδέλφους που φαίνονται φιλικοί να βγείτε έξω για μια βόλτα ή ένα δείπνο.
Θα πάρει κάποιο χρόνο για εσάς και την οικογένειά σας να αισθανθείτε το νέο μέρος σαν το σπίτι σας. Μείνετε θετικοί και αναζητήστε νέες δυνατότητες. Υπάρχουν πολλές νέες ευκαιρίες εκεί έξω.

Εργασίες μετακόμισης για τα παιδιά σας

Η μετακόμιση είναι μια διαδικασία που προκαλεί άγχος, ανεξάρτητα από το πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε. Απ’ότι φαίνεται, δεν συνειδητοποιούμε πόσο πράγματα συλλέγουμε, όταν κατοικούμε στo ίδιο σπίτι για μερικά χρόνια.

Ευτυχώς, αν έχετε παιδιά, έχετε μερικά επιπλέον χέρια που μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά βάζοντας τα να βοηθήσουν αποτελεσματικά μπορεί να είναι δύσκολο, δεδομένου ότι δεν μπορεί να είναι τόσο προσεκτικά με τα πράγματά σας, όπως θα θέλατε.

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να κατευθύνετε τα παιδιά να συμβάλλουν στη μετακόμιση, χωρίς να ρισκάρετε παράπλευρες απώλειες.

  1. Αφήστε τα να συσκευάσουν τα πράγματά τους αφού τους έχετε υποδείξει πρώτα μια διαδικασία συσκευασίας. Δώστε τους μερικά κουτιά και ένα μαρκαδόρο και πείτε τους να ξεκινήσουν συσκευασία στα δικά τους πράγματα. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα κλείσουν ή σφραγίσουν τα κουτιά προτού σας καλέσουν να τα ελέγξετε. Αν δεν χρησιμοποιούν τον χώρο των κουτιών αποτελεσματικά, βοηθήστε τα να συνδυάσουν δύο ή περισσότερα κουτιά σε μία, πριν από τη σφράγισή τους.
  1. Βιβλία, παιχνίδια, και DVD είναι όλα αντικείμενα χαμηλού κινδύνου. Τα παιδιά σας μπορούν να συλλέξουν αυτά τα αντικείμενα και να ξεκινήσουν να τα συσκευάζουν σε κουτιά. Και πάλι, φροντίστε να ελέγξετε τα κουτιά πριν από τη σφράγισή τους ώστε να εξασφαλίσετε ότι έχουν συσκευαστεί σωστά και να γλυτώσετε από «διπλοδουλειά». Υπενθυμίστε τους να μην τοποθετήσουν πάρα πολλά βιβλία σε ένα κουτί και ότι τα βιβλία θα πρέπει πάντα να είναι στο κάτω μέρος (για να αποφευχθεί η σύνθλιψη των άλλων στοιχείων).
  1. Να μεταφέρουν ελαφριές συσκευασίες, όπως πχ ένα μικρό sak-voyage με ρούχα, είναι άλλη μία βοήθεια από τα παιδιά. Με την κάθε συσκευασία να είναι σωστά σημαδεμένη με ετικέττα που αναγράφει το περιεχόμενό της, μπορείτε να τα καθοδηγήσετε να τα μεταφέρουν και να τα αφήσουν στο σωστό σημείο μέσα στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
  1. Μία άλλη βοήθεια είναι η αποσυσκευασία των κουτιών που προορίζονται για την κουζίνα. Τα παιδιά σας μπορούν να ανοίξουν τα κουτιά και να σας δίνουν το περιεχόμενο του κάθε ενός, καθώς εσείς τα τοποθετείτε στη θέση τους. Αυτό μπορεί να σας γλυτώσει το μισό χρόνο που θα σπαταλούσατε για την διευθέτηση των αντικειμένων της κουζίνας και αφού αποκτήσετε έναν καλό ρυθμό, η διαδικασία μπορεί να κυλήσει ακόμα πιο γρήγορα.

Ωστόσο, το πιο δύσκολο πράγμα που έχετε να αντιμετωπίσετε μετά τη μετακόμσή σας, είναι να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν τις παλιές τους συνήθειες, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αποκτήσουν νέους φίλους.

Κάθε παιδί που έχει μετακομίσει, εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να μην συμφωνεί με την κίνηση αυτή, μπορεί η μετακόμιση να είναι μια αρκετά θλιβερή και απογοητευτική εμπειρία. Αλλά μπορείτε να χειριστείτε έξυπνα την κατάσταση και να λειτουργήσει θετικά για όλη την οικογένεια.

Όταν τα παιδιά σας τελειώσουν με ό, τι μπορούν να κάνουν για να σας βοηθήσουν να αποσυσκευάσετε, στείλτε τα έξω για να αρχίσουν να κάνουν νέους φίλους.

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας, αυτό θα μπορούσε να συμβεί πολύ γρήγορα. Μόλις κάνουν μερικούς φίλους, έχετε την τέλεια δικαιολογία για να συστηθείτε στους γείτονές σας (και πιθανόν νέους φίλους σας).

Οι παραπάνω συμβουλές προϋποθέτουν ότι το παιδί σας είναι τουλάχιστον αρκετά μεγάλο σε ηλικία ώστε να κατανοήσει και να ακολουθήσει οδηγίες και να είναι σε θέση να κυκλοφορήσει εκτός σπιτιού μόνο του.

Αν έχετε πολύ μικρά παιδιά, μπορείτε να τα βοηθήσετε μετατρέποντας τη διαδικασία συσκευασίας και αποσυσκευασίας σε μια μορφή παιχνιδιού, με την έννοια «για να δούμε ποιος θα κερδίσει», ώστε να έχουν ένα παραπάνω κίνητρο .

Φυσικά, αν τα παιδιά σας είναι περίπου τριών ετών ή μικρότερης ηλικίας μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα να βρείτε μια νταντά, ενώ θα χειριστείτε τα πάντα μόνοι σας.

Στην ομάδα της Μεταφορικής <<ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ>> πιστεύουμε ότι η μετακόμιση, αν έχετε παιδιά, μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, αλλά με τις παραπάνω συμβουλές ελπίζουμε να την απλοποιήσετε αρκετά!

Συμβουλές για γονείς και πως θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να μετακομίσουν πάλι σπίτι μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Καθώς το πανεπιστημιακό ημερολόγιο φτάνει στο τέλος του σε περίπου δύο μήνες, δεν είναι καθόλου νωρίς να σκεφθείτε να βοηθήσετε στον προγραμματισμό της μετακόμισης του παιδιού σας από το πανεπιστήμιο ή τη σχολή του.

Παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε και να προγραμματίσετε από νωρίς την επιστροφή τους στο σπίτι.

* Πριν από το τέλος του σχολικού έτους, καλό θα είναι να έχετε μια συνομιλία με το παιδί σας και να συζητήσετε με το ίδιο τα σχέδιά που θα κάνετε για το μέλλον του. Επιστρέφουν στο σπίτι για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο; Θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία; Έχουν σκοπό να περάσουν ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο σπίτι μόνο, ώστε να επιστρέψουν πίσω νωρίς για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ή να συμμετέχουν σε κάποιο συγκεκριμένο έργο ή ακόμα και για κάποια άλλη απασχόληση ή δουλειά που τους περιμένει;

*Μόλις έχετε μια σαφή κατανόηση των σχεδίων τους, μπορείτε να τους βοηθήσετε να λάβουν τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να έχουν μια εύκολη μετάβαση. Αν σχεδιάζουν να αφήσουν το σπίτι ή και δωμάτιο εστίας όπου κατοικούν και να γυρίσουν σπίτι για το καλοκαίρι, μπορείτε να τους βοηθήσετε να βρουν μια βραχυπρόθεσμη λύση αποθήκευσης, στην περίπτωση βέβαια που η πόλη όπου σπουδάζουν βρίσκεται μακριά από τον τόπο διαμονής σας. Εάν βέβαια σχεδιάζουν και έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν για να επιστρέψουν στο σπίτι ή να τους μεταφέρετε εσείς οι ίδιοι,πραγματοποιώντας και μία ευχάριστη εκδρομή, το πιο πιθανό είναι ότι η λύση αυτή δεν αποτελεί επιλογή σας.

*Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, μπορεί το παιδί σας να εργάζεται. Επομένως, αν σκοπεύει να βρει μια δουλειά για το καλοκαίρι, ίσως να θέλετε να τους υπενθυμίσει να λάβουν μέτρα γρήγορα, ειδικά σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

*Αν αυτό είναι το τελευταίο έτος του πανεπιστημίου ή/και σχολής για το παιδί σας, όχι μόνο θα έχουν να ασχοληθούν την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αλλά ίσως να προσπαθούν επίσης να βρουν απασχόληση. Ως εκ τούτου, ο προορισμό τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών , ενδέχεται να μην είναι σαφής. Συζητήστε μαζί τους διάφορα σενάρια και το πώς θα μπορούσατε να βοηθήσετε. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη μετάβαση από τη φοιτιτική ζωή στην επαγγελματική ζωή. Σε αυτή τη νέα αρχή, η μετακόμισή και μεταφορά των αντικειμένων τους θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.

Η ομάδα της μεταφορικής <<ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ>> είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το παιδί σας μπορεί να δεχθεί προσφορά μας άμεσα.

«Διπλοέλεγχος» το τελευταίο βράδυ πριν την μετακόμισή σας !

Η μεγάλη μέρα της μετακόμισής σας είναι αύριο. Τι πρέπει να κάνετε πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ και πείτε «όλα είναι έτοιμα» ? Έναν τελευταίο έλεγχο! Ναι, αυτό ενοούμε, ελέγξτε μια τελευταία φορά ότι όλα είναι «όπως πρέπει».

Αυτή η κίνηση θα σας επιτρέψει να κοιμηθείτε ήρεμος (όποιος έχει κάνει μετακόμιση ας επαναφέρει στη μνήμη το τελευταίο βράδυ πριν από αυτή) και θα σας γλιτώσει από «διπλοδουλειά» την επόμενη μέρα.

Κάντε μια βόλτα γύρω από όλα τα δωμάτια και ελέγξτε αν τα πάντα είναι συσκευασμένα, αν οι κούτες έχουν ετικέτα περιγραφής αντικειμένων, αν κάποιο κουτί έχει ανοίξει ή είναι τρύπιο εξαιτίας κάποιων κοφτερών αντικειμένων.

Kάντε μια τελευταία «απογραφή» των αντικειμένων σας και διπλοτσεκάρετέ τα με τη λίστα σας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι κούτες στα δωμάτια είναι τοποθετημένα στο μέσο του κάθε χώρου και όχι στους διαδρόμους κυκλοφορίας, κάθε κιβώτιο-κούτα πρέπει να είναι προσβάσιμο στους μεταφορείς. Διπλοελέγξτε τα έγγραφά σας, διπλώματα ταυτότητες κτλ , μην ξεχνάτε ότι ζούμε σε μια χώρα που αν χάσεις ένα τέτοιο έγγραφο, (ας πούμε απλά) θα χάσεις μία μέρα από τη ζωή σου για να το επανακτήσεις! Αφού λοιπόν έχετε μπει σε αυτή τη διαδικασία, ελέγξτε άλλη μία φορά το δωμάτιο των παιδιών και αν έχουν προετοιμαστεί όλα σωστά. . Τίποτα δεν πρέπει να είναι έξω από τις κούτες και να μην υπάρχουν ανοιχτές κούτες. Ελέγξτε ακόμη και το ξυπνητήρι με την έννοια «να είναι στην ώρα του» . Αυτός ο διπλός έλεγχος συνιστάται για να σας αποτρέψει από το να είστε σε κατάσταση χάους την επόμενη ημέρα.
Αφού πραγματοποιήσετε τον διπλό έλεγχο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα τόσο για την οικογένειά σας όσο και για την μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε. Η ομάδα του Sendeasy σας διαβεβαιώνει ότι τώρα είστε έτοιμοι για μετακόμιση και μπορείτε το τελευταίο βράδυ πριν την μεγάλη αλλαγή, να ονειρεύεστε ήδη την καινούργια σας ζωή !

Mετακόμιση – Μετεγκατάσταση εταιρείας. Κάντε τη σωστή κίνηση

Συνηθισμένη τακτική για τους κύριους ενδιαφερόμενους των επιχειρήσεων είναι να αναζητούν άλλες αγορές με μεγαλύτερες δυνατότητες, ώστε να στηρίξουν την ανάπτυξη της εταιρείας από πλευράς εσόδων. Μόλις συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και θέσουν τις προτεραιότητες ώστε η εταιρεία να μπει δυναμικά στη νέα αγορά, είναι αναπόφευκτο ότι θα τεθεί και το ζήτημα της μεταφοράς ή/και μετεγκατάστασης της εταιρείας στον καινούργιο χώρο εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσουν και να προσλάβουν μια μεταφορική εταιρεία που ειδικεύεται σε μεγάλης κλίμακας μεταφορές και μετακομίσεις, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα ληφθεί υπόψην κάθε πτυχή της μετακίνησης αυτής. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι ανοιχτός ο δρόμος για μια πολύ ομαλότερη μετάβαση στην επιθυμητή νέα θέση της επιχείρησής σας, καθώς επιλέγετε μια ειδικευμένη και αξιόλογη μεταφορική εταιρεία η οποία είναι σε θέση να χειριστεί οποιουδήποτε μεγέθους μετακόμιση με τη χρήση αποτελεσματικής στρατηγικής που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Μεταφορικές εταιρείες με ανάλογο πεδίο δράσης είναι εξοπλισμένες με τα κατάλληλα εφόδια, όπως μεγάλα φορτηγά, βαν, ανυψωτικά, υλικά συσκευασίας κ.α. ώστε να πραγματοποιήσουν δίχως προβλήματα τη μεταφορά σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να έχετε διευκρυνίσει και την τελευταία λεπτομέρεια για να διασφαλίσετε ότι είστε πλήρως «καλυμμένοι». Περαιτέρω ίσως να θέλετε να θέσετε ο ίδιος έναν προυπολογισμό για το κόστος της μεταφοράς και να διαπραγματευθείτε όσο χρειάζεται ώστε να κλείσετε μια συμφέρουσα συμφωνία που θα σας οδηγήσει σε μια πιο αποδοτική – από άποψη κόστους – μετεγκατάσταση της εταιρείας σας. Πράγματι, μια εταιρική μετεγκατάσταση μπορεί να γίνει ομαλά αφού είστε σε θέση να επιλέξετε τη σωστή μεταφορική εταιρεία που ταιριάζει με τις ανάγκες της επιχείρησής σας !

Συμβουλές συσκευασίας των αντικειμένων σας κατά την μετακόμισή

Έχετε ήδη αποφασίσει να μετακομίσετε και να αφήσετε το σπίτι που μένετε. Να έχετε υπόψη σας ότι η συσκευασία των αντικειμένων σας είναι το πιο δύσκολο και περίπλοκο σημείο στη διαδικασία της μετακόμισης. Για την εν λόγω διαδικασία υπεύθυνος πρέπει να είστε εσείς και κανείς άλλος. Μην ανησυχείτε όμως, η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη! Απλά θα πρέπει να το οργανώσετε σωστά και να μην αφήσετε το χάος να σας αποθαρρύνει! Μπορεί να μην σκεφτήκατε ότι η μετακόμιση χρειάζεται τόσο πολύ οργάνωση . Όμως ο χρόνος περνάει και ήρθε η ώρα να το σκεφτείτε ώστε να αποφύγετε άλλες καταστάσεις, απρόοπτες!
Ακολουθούν κάποιες γενικές συμβουλές για μία σωστή συσκευασία των αντικειμένων σας :

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να φροντίσετε να έχετε συγκεντρώσει υλικά συσκευασίας πριν αρχίσετε να συσκευάζετε. Θα είναι πραγματικά σπατάλη χρόνου να σταματήσετε την διαδικασία της συσκευασίας επειδή τα κουτιά ή/και οι τσάντες σας έχουν τελειώσει. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη ενός τοπικού καταστήματος της αγορά σας να κρατήσει για σας μερικά χρησιμοποιημένα, αλλά σταθερά κουτιά – μία ή δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσετε να «πακετάρετε». Έχετε κατά νου ότι τα κουτιά που συσκευάζετε δεν θα πρέπει να ζυγίζουν παραπάνω από 50 κιλά, έτσι ώστε οι κενές θέσεις να μην είναι τόσο μεγάλες. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να αναζητήσετε ένα εξειδικευμένο κατάστημα για τις προμήθειες και να αγοράσετε καινούργια κουτιά συσκευασίας.
* Χρησιμοποιημένα αλλά σταθερά κουτιά συσκευασίας

* Καινούργια κουτιά συσκευασίας

Όταν αρχίσετε να συσκευάζετε, τοποθετήστε τα βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος του κουτιού. Μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τα μικρά κενά που δημιουργούνται καθώς τοποθετείτε αντικείμενα μέσα στο κουτί, γεμίζοντάς τα με κάλτσες, κασκόλ, μαξιλαροθήκες και άλλα μικρά μη εύθραυστα πράγματα. Μετά από αυτό, βεβαιωθείτε ότι όλα τα κουτιά μπορούν να κλείσουν σωστά και η οροφή τους αφού κλείσει θα παραμείνει επίπεδη. Εάν παραγεμίσετε κάποιο κουτί, διατρέχετε τον κίνδυνο βλάβης ή ζημιάς του περιεχομένου. Χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας περιμετρικά του κουτιού ώστε να το «ασφαλίσετε». Και βέβαια γράψτε σε μία αυτοκόλλητη ετικέτα, τα αντικείμενα που περιέχονται στο κουτί.

Συσκευασία αντικειμένων που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής

Συσκευάστε τα μικρά μικρά αντικείμενα σε μικρά κουτιά και ύστερα επανατοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο.Σημειώστε σαν ετικέτα του κουτιού «όλα κουτιά». Μικρά, χαλαρά αντικείμενα θα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε κουτιά ή σακούλες και να σφραγίζονται με ασφάλεια πριν από την τοποθέτηση σε ένα μεγαλύτερο κουτί.
Εάν θέλετε να μετακινήσετε υγρά, η μεταφορά τους πρέπει να γίνεται σε ένα κατάλληλο δοχείο ή βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι σφραγισμένο με αυτοκόλλητη ταινία. Έπειτα τοποθετήστε τα σε μια αδιάβροχη τσάντα, σφίξτε τη σακούλα και τοποθετήστε την στο σωστό κουτί.
Σημαντικό κατά τη διαδικασία μετακόμισης είναι να έχετε δημιουργήσει μία λίστα με το κάθε κουτί και τι αυτό περιέχει. Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο στην περίπτωση που κάποιο κουτί χαθεί κατά την μετακόμιση και χρειαστεί να δηλώσετε μια απώλεια.
Επίσης έχετε κατά νου να κρατήσετε ένα κουτί με ετικέτα «Πρώτο στη φόρτωση, πρώτο στην εκφόρτωση » για τα βασικά αντικείμενα που θα χρειαστείτε κατά την άφιξή σας στη νέα σας κατοικία.
Μια καλή συμβουλή είναι να μην χρησιμοποιείτε ως υλικά συσκευασίας σας τις κλασσικές σακούλες σκουπιδιών.Σχίζονται αρκετά εύκολα.Αν θέλετε να συσκευάσετε κλινοσκεπάσματα και ρούχα σε σακούλες σκουπιδιών, αγοράστε σακούλες σκουπιδιών «οικοδομικές» , βαριές για να εξασφαλιστεί ότι δεν σχιστούν ή σπάσουν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ..
Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να κρατήσετε τα αντικείμενα από το ίδιο δωμάτιο «μαζί» όσο το δυνατόν είναι εφικτό.Αυτή η προσπάθεια θα καταστήσει ευκολότερη την ταξινόμηση των αντικειμένων σας μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς.

Μετακόμιση γραφείου

Η μετακόμιση γραφείου συνήθως φοβίζει τις επιχειρήσεις ενώ μπορεί να αποβεί πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική από τη μετακόμιση μιας κατοικίας. Ας μη ξεχνάμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις η μετακόμιση ενός γραφείου αφορά και επηρεάζει περισσότερα άτομα απ’ ότι αυτή ενός σπιτιού. Επιπλέον οι επιπτώσεις στην αποδοτικότητα των εργαζομένων πρέπει να ληφθούν υπόψη και να περιοριστούν όσο περισσότερο γίνεται. Συνεπώς πρέπει όλα να έχουν σχεδιαστεί εκ των προτέρων και με ιδιαίτερη προσοχή.

Το σημαντικότερο βήμα είναι μια πολύ καλή προετοιμασία. Εάν δεν υπάρχει οργάνωση και σχεδιασμός, η μετακόμιση ενός γραφείου μπορεί να μετατραπεί σε μια πολύ άσχημη εμπειρία για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Λίστα

Το πρώτο βήμα είναι η σύνταξη μίας λίστας όλων όσων πρέπει να γίνουν. Όσοι είναι fans των to-do-lists εδώ θα δημιουργήσουν! Η λίστα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλα τα κρίσιμα θέματα μίας μετακόμισης; Τις επιλογές μεταφορικών εταιριών, ποια έπιπλα και έγγραφα θα πρέπει να μετακινηθούν στη νέα τοποθεσία, οδηγίες σχετικά με τους τρόπους συσκευασίας μεγάλων μηχανημάτων του γραφείου, απαρίθμηση των πολλών και ανάμεικτων εργασιών που πρέπει να εκτελεστούν και πολλά άλλα. Ο σχεδιασμός δεν θα είναι ποτέ αρκετός!
Επιπλέον, πρέπει να έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία για τη μεταφορά όλου του εξοπλισμού. Αυτό συμπεριλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των υγρών, όπως επίσης και την αποσυναρμολόγηση των μηχανημάτων και το κατάλληλο πακετάρισμα των κομματιών με αναγνωρίσιμες ετικέτες. Στην περίπτωση που το πακετάρισμα του εξοπλισμού είναι πολύ δύσκολο, τότε το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να ανατεθεί αυτή η δουλειά σε μία εταιρία εξειδικευμένη στο αντικείμενο ή – πιο οικονομικά – να ζητηθούν οδηγίες και συμβουλές από την κατασκευάστρια εταιρία του κάθε μηχανήματος.

Ποιος θα κάνει τη μετακόμιση;

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταλάβουν καλά τις επιλογές τους πριν διαλέξουν μια επιχείρηση μεταφορών. Η κάλυψη ευθύνης και ασφάλισης πρέπει να μελετηθούν καλά για να κατανοηθούν οι όροι και οι συνέπειες σε περίπτωση που για παράδειγμα ένα αντικείμενο καταστραφεί κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.
Μία συμβουλή είναι να ανατεθεί σε ένα μόνο άτομο η επικοινωνία με τη μεταφορική εταιρία. Το να είναι μόνο ένας υπεύθυνος για όλη τη συνεννόηση είναι πολύ καλύτερο από το να έχουν γίνει πολλές επικοινωνίες ταυτόχρονα από έναν αριθμό ατόμων με τους μεταφορείς. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει στο να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις και μπερδέματα.

Πότε;

Η μετακόμιση του γραφείου είναι προτιμότερο να γίνει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Αυτό γιατί εάν οι εργαζόμενοι πακετάρουν τα πράγματά τους δύο ημέρες πριν τη μετακόμιση, θα χαθούν λιγότερες ημέρες εργασίας. Για παράδειγμα γίνεται προγραμματισμός ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν πακετάρει μέχρι μία Πέμπτη και να γυρίσουν στην δουλειά την επόμενη Δευτέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχουν 3 ημέρες ελεύθερες για τη μετακόμιση και μόνο μία ημέρα εργασίας θα χαθεί – η Παρασκευή.

Πού θα είναι το νέο μου γραφείο;

Η αποδοτικότητα των εργαζομένων θα επηρεαστεί αναπόφευκτα από την αλλαγή. Άρα το ερώτημα είναι πώς θα βιωθεί η μετακόμιση ως μία ‘ευχάριστη’ αλλαγή για να περιοριστούν και οι αρνητικές επιπτώσεις. Ίσως το πιο βασικό από όλα είναι η έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των εργαζομένων για τις διαδικασίες της μετακόμισης. Για παράδειγμα ποιες ημέρες δεν θα χρειαστεί να εργαστούν και πότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το πακετάρισμα των αντικειμένων. Επιπλέον τί πρέπει να πακετάρουν μόνοι τους, ποια μηχανήματα χρειάζονται αποσύνδεση, πώς θα πάρουν οδηγίες αν χρειαστεί, κτλ.
Το πιο σημαντικό όμως από όλα για να διασφαλιστεί αποδοτικότητα στην εργασία κατά τη διάρκεια της μετακόμισης είναι η σωστή συνεννόηση σχετικά με τον καινούργιο χώρο. Η εταιρία θα πρέπει να τον αξιολογήσει, να ταξινομήσει τα γραφεία και τον εξοπλισμό κατάλληλα και να επιτρέψει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην επιλογή – εφόσον αυτό είναι δυνατό – του νέου τους γραφείου. Η αλλαγή πάντα φέρνει αναστάτωση και ο μόνος τρόπος η αναστάτωση να είναι ελεγχόμενη, είναι να υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τον καινούργιο εργασιακό χώρο διαθέσιμες. Για τις τελικές τοποθεσίες του κάθε γραφείου θα πρέπει να ενημερωθεί και η μεταφορική, καθώς είναι αναγκαίο να γνωρίζει πού ακριβώς θα αφήσει το κάθε κιβώτιο.

Το φαινόμενο της ετικέτας

Το λεγόμενο ‘labeling’, δηλαδή η τοποθέτηση ετικετών προς επισήμανση των εμπορευμάτων, είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό θέμα μιας μετακόμισης. Καθώς όλα τα αντικείμενα προς μετακόμιση έχουν καταγραφεί στη λίστα της μεταφορικής, η καλύτερη λύση είναι να μπουν ετικέτες στα κιβώτια με τους αντίστοιχους αριθμούς όπως και στον κατάλογο απογραφής. Έτσι θα αποφευχθούν μπερδέματα όπως λάθος αντιστοίχιση γραφείου – υπολογιστή κ.τ.λ. Μάλιστα πολλοί μεταφορείς υποστηρίζουν πως καλό είναι να μπουν ετικέτες και σε αντικείμενα που δεν θα μετακινηθούν!

Θα μας βρείτε στη νέα μας διεύθυνση

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά βήματα μίας μετακόμισης γραφείου, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να αντιμετωπιστεί σε μια μετακόμιση σπιτιού: Να ενημερωθούν όλοι οι πελάτες και προμηθευτές για την καινούργια διεύθυνση. Μερικές φορές αυτό μπορεί να παραληφθεί αλλά όχι και να ξεχαστεί. Μία έξυπνη λύση είναι η ανάθεση σε ένα μόνο άτομο να επικοινωνήσει τη μετακόμιση και την καινούργια διεύθυνση, σε όλους τους συνεργάτες, πελάτες, και προμηθευτές.
Σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να είστε έτοιμοι να πληροφορήσετε και τις γειτονικές επιχειρήσεις για τη μετακόμιση, ειδικά εάν τα φορτηγά της μεταφορικής πρόκειται να κλείσουν το δρόμο, την είσοδο άλλων γραφείων, ή να χρησιμοποιήσουν ξένες θέσεις παρκινγκ. Το καλύτερο είναι να έχετε σχεδιάσει εκ των προτέρων πού και πότε τα μεταφορικά φορτηγά θα παρκάρουν για να φορτώσουν τα αντικείμενά σας από το παλιό γραφείο, όπως και αντίστοιχα για να ξεφορτώσουν στην καινούργια σας διεύθυνση, και να έχετε κάνει τις κατάλληλες συνεννοήσεις.
Η μετακόμιση ενός γρ