https://www.oi-dromeis.gr » Μεταφορές μετακομίσεις σε οικονομικές τιμές

Μεταφορές μετακομίσεις σε οικονομικές τιμές

https://www.oi-dromeis.gr » Μεταφορές μετακομίσεις σε οικονομικές τιμές
Μεταφορές μετακομίσεις

Μεταφορές μετακομίσεις σε οικονομικές τιμές

 

Οικονομικές μετακομίσεις

Μεταφορές ΜετακομίσειςΜεταφορές μετακομίσεις σε οικονομικές τιμές. Η μετακόμιση δεν είναι ποτέ μια εύκολη εμπειρία για κανέναν από μας. Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να παρακολουθήσουν προσεκτικά τον προϋπολογισμό τους κατά το σχεδιασμό μιας μετακίνησης. Αλλά μια φτηνή μετακόμιση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να θυσιάσετε την ποιότητα. Το κλειδί για το σχεδιασμό μιας επιτυχημένης μετακόμισης, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείτε και χρήματα είναι να προγραμματίσετε σωστά εν των προτέρων την μετακόμισή σας. Οι παρακάτω συμβουλές αφορούν την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει να κάνετε την κίνηση σας όσο το δυνατόν ομαλότερη χωρίς να επιβαρύνει την τσέπη σας.
Πρώτον και κύριον, να αρχίσετε να σχεδιάζετε την μετακόμισή σας καλά εκ των προτέρων. Αποφασίστε εκ των προτέρων ποιος θα είναι ο προϋπολογισμός σας και να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιμείνετε σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν μετακομίζετε σε άλλη πόλη και σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, φροντίστε να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με σύνεση και να μην ξεχάσετε το κόστος των καυσίμων, τα διόδια, τα γεύματα, και τα ξενοδοχεία στο δρόμο. Ορισμένα έξοδα μετακόμισης που οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να περιλαμβάνουν είναι: επισκευές στο σπίτι, έξοδα ενοικίασης, κατοικίδιο ζώο, κ.ο.κ. Δημιουργήστε ένα “κινούμενο αρχείο” και να τηρείτε αρχεία όλων των εξόδων και των εσόδων σας. Πολλά από τα έξοδα μετακόμισης  εκπίπτουν από τη φορολογία, γι’αυτό να ελέγξετε με το λογιστή σας για να δείτε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να αφαιρεθεί.
Η πρώτη μεγάλη απόφαση που θα πρέπει να κάνετε κατά τη μετακόμιση είναι να αποφασίσετε αν θα προσλάβετε μια επιχείρηση μετακομίσεων, να νοικιάσετε ένα φορτηγό, ή να μισθώσετε μια μεταφορική εταιρεία με εμπειρία στις μεταφορές μετακομίσεις . Ανεξάρτητα από το πώς σκοπεύετε να μετακομίσετε, να είστε βέβαιος να ζητήσετε πολλαπλές προσφορές και να προγραμματίσετε επί τόπου τις εκτιμήσεις σας όποτε είναι δυνατόν. Να είστε καχύποπτοι με τις χαμηλού κόστους εκτιμήσεις και να είστε βέβαιος να ζητήσετε λεπτομέρειες από τις προσφορές.
Το επόμενο βήμα σε μια μετακόμιση είναι να αρχίσει η καλή συσκευασία εκ των προτέρων. Με την εξαίρεση των μεγάλων ή ακριβών αντικείμενων που θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή από τους επαγγελματίες, να προσπαθήσετε να κάνετε  τη δική σας συσκευασία για όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα. Ξεκινήστε τη συλλογή προμηθειών για μετακομίσεις και να είστε σε επιφυλακή για τις εκπτώσεις. Αν έχετε ένα φίλο ή συνάδελφο που πρόσφατα μετακόμισε, ζητήστε να σας δώσουν τα κουτιά τους και τα αποθέματα ταινιών που έχουν απομείνει. Αντί να αγοράζετε φούσκα περιτυλίγματος, χρησιμοποιήστε τσαλακωμένη εφημερίδα ή να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας χαλιά, κουβέρτες, ή άλλα υφάσματα.
Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, είναι να μην φοβάστε να ρωτήσετε τους φίλους και την οικογένεια για να σας βοηθήσουν στην μετακόμιση. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ζητώντας από τους φίλους σας να δώσει μια χείρα βοηθείας. Ένα σπιτικό γεύμα ή μια ευχαριστήρια κάρτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε στους φίλους σας πόσο εκτιμάτε τη βοήθειά τους.
Με προσεκτικό σχεδιασμό και λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για την μετακόμιση σας. Κρατήστε αυτές τις συμβουλές στο μυαλό, ενώ σχεδιάζετε την μετακόμισή σας ώστε να είναι αποτελεσματική, ακόμη και ευχάριστη.
Μεταφορές μετακομίσεις οικονομικά από έμπειρους μεταφορείς

Μετακομίσεις οικονομικάΠοιος μπορεί να πει όχι σε μερικά tips όσον αφορά την μετακόμιση; Αν είστε από τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που επιλέγουν να μετακομίσουν σε μία νέα περιοχή ή ακόμα και σε μία νέα χώρα τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες.

1) Φτιάξτε μία λίστα.

Είτε έχετε ένα μεγάλο σπίτι με πολλά δωμάτια, είτε ένα μικρότερο, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χρήσιμη θα σας φανεί μία λίστα με τα πράγματά σας. Πριν κλείσετε και το παραμικρό κουτί, φτιάξτε μία απλή λίστα με το τι περιέχει αυτό. Ένα αρχείο στο word ή το excel κάνει την δουλειά. Αν δεν είστε τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ένα σημειωματάριο χειρός μπορεί επίσης να βοηθήσει αρκετά.

Ο λόγος που δημιουργούμε τις λίστες είναι απλός. Στο νέο σας σπίτι, θα ξέρετε που βρίσκετε το κάθε τι. Και αυτό μπορεί να ακούγεται ασήμαντο τώρα, στο παλιό σας διαμέρισμα, αλλά φανταστείτε να βρίσκεστε σε έναν χώρο γεμάτο κούτες, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές και να προσπαθείτε να βρείτε ένα έγγραφο για την δουλειά σας. Συνήθως το πλήρες στήσιμο της νέας κατοικίας, διαρκεί κατά μέσο όρο μία εβδομάδα για ένα μέσο σπιτικό.

2) Πακετάρισμα και υλικά.

Έχετε επιλέξει να πακετάρετε μόνοι σας, και λόγο κόστους αλλά και λόγο διάθεσης του να ελέγχετε τα πάντα. Χρειάζεστε αρκετά κουτιά. Αν φαντάζεστε ότι χρειάζεστε για παράδειγμα, μόνο 10 κούτες, αγοράστε 20. Αν πάρετε κούτες από το πλησιέστερο super market τότε μην σκεφτείτε πόσες χρειάζεστε, πάρτε όσες περισσότερες μπορείτε. Αν από την άλλη αγοράσετε από την μεταφορική εταιρία, τότε ίσως υπάρχει η επιλογή να γυρίσετε ορισμένες (χρησιμοποιημένες ή μη) και να πάρετε τα χρήματά σας πίσω. Αυτό θα πρέπει να το ρωτήσετε φυσικά.

Ηλεκτρικές συσκευές και ευπαθή μηχανήματα καλό θα είναι να πακεταριστούν από έμπειρους μεταφορείς. Σαν ιδιώτες πολλές φορές λέμε «αρκεί μωρέ αυτό για το ψυγείο, τι θα πάθει;». Ο μεταφορέας στο ίδιο αντικείμενο θα πει: «πως θα μεταφέρω κάτι τόσο ευπαθή χωρίς να είναι καλά τυλιγμένο;»

3) Ξεκαθάρισμα αποθηκευτικών χώρων.

Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας χώρος που ονομάζουμε «αποθήκη». Εκεί μπορούμε να βρούμε ότι πιο άχρηστο υπάρχει σε ένα σπίτι. Και γιατί το λέμε αυτό; Για τον απλό λόγω του ότι πολλά από τα πράγματα στην αποθήκη μας, δεν ξέρουμε ότι υπήρχαν καν! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, αν δεν χρειάζεστε ή δεν χρησιμοποιείτε κάτι, πολύ απλά, μην το πάρετε μαζί σας.

4) Προφυλάξτε πολύτιμα αντικείμενα.

Τι εννοούμε με αυτό; Χρυσαφικά, πίνακες, αντίκες κ.ο.κ. καλό θα ήταν να τα μετακινήσετε εσείς με το δικό σας όχημα. Φυσικά αυτό μπορεί να το κάνει και η μεταφορική εταιρία που έχετε μισθώσει αλλά ίσως χρειαστεί έξτρα κόστος για το αμπαλάζ και την μεταφορά τους. Αν κάτι είναι αρκετά ακριβό, ζητήστε να γίνει ασφάλιση του αντικειμένου. Ασφαλιστικές εταιρίες αναλαμβάνουν να ασφαλίσουν το αντικείμενο για την μεταφορά του. Μην σκέφτεστε το κόστος, φανταστείτε να σπάσει ή να καταστραφεί ένα έργο τέχνης ανεκτίμητης αξίας.

5) Σημαντικά έγγραφα πάντα μαζί σας.

Η λίστα με αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνει οτιδήποτε δεν μπορεί να βρεθεί ή να δημιουργηθεί ξανά εύκολα. Για παράδειγμα κάποιο πτυχίο ή πιστοποιητικά ιδιοκτησίας, συμβόλαια κ.ο.κ. Τέτοιου είδους έγγραφα, είναι σημαντικό να τα έχετε μαζί σας και να μην τα φορτώσετε και αυτά στο φορτηγό.

Η μετακόμιση μπορεί να είναι μία ευχάριστη διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας ζωής. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται καλός προγραμματισμός και επιμέλεια από μέρους σας.