Κόστος μετακόμισης στην Αττική

Κόστος μετακόμισης στην Αθήνα

Η πρόσληψη μιας μεταφορικής εταιρείας για μετακόμιση μπορεί να κοστίσει από λίγα έως 100αδες ευρώ, ανάλογα με τον όγκο και το πόσο δουλειά είστε διατεθειμένοι να κάνετε μόνοι σας . Ο όγκος των προσωπικών σας αντικειμένων που θέλετε να μεταφέρετε επηρεάζει επίσης το συνολικό κόστος μετακόμισης. Οι άνθρωποι προσλαμβάνουν μια μεταφορική εταιρεία για να εξοικονομήσουν χρόνο και άγχος και να διασφαλίσουν ότι η μετακόμιση τους διαχειρίζεται επαγγελματικά.

Κόστος μετακόμισης Αθήνα


Μέσο κόστος μετακόμισης

Το μέσο κόστος για μια τοπική μετακόμιση είναι 80 έως 100 € ανά ώρα για μια ομάδα δύο μετακινούμενων. Το συνολικό κόστος που θα πληρώσετε για μια τοπική μετακόμιση εξαρτάται κυρίως από το πόσο καιρό χρειάζεται το μετακινούμενο πλήρωμα να φορτώσει και να εκφορτώσει το φορτηγό – δηλαδή όσο περισσότερα αντικείμενα έχετε, τόσο περισσότερο θα πληρώσετε για να τα μετακομίσετε.

Η μετακόμιση μεγάλων αποστάσεων είναι πολύ πιο ακριβή. Κατά μέσο όρο, κοστίζει περίπου 2000 € για μια μεταφορά που διασχίζει την Ελλάδα Πχ από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη. Το κόστος μετακόμισης μεγάλων αποστάσεων μπορεί να κυμαίνεται από από 1000€  ανάλογα με την απόσταση που ταξιδεύετε και το μέγεθος του φορτίου που μετακινείτε.

Πόσο κοστίζουν οι μεταφορείς για μια τοπική κίνηση;

Οι τοπικές μετακομίσεις χρεώνονται ανά ώρα.

Για τοπικές μετακομίσεις εντός 30 χιλιομέτρων, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε μεταφορείς ανά ώρα. Εάν έχετε δύο άτομα που χειρίζονται τη μετακόμιση, το μέσο κόστος μετακόμισης θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100 € ανά ώρα. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα ανά ώρα για ένα μεγαλύτερο πλήρωμα πχ 4 μεταφορέων, αλλά πιθανότατα θα τελειώσετε γρηγορότερα, οπότε το κόστος τείνει να εξισωθεί.

Μέσο κόστος για τη μετακόμιση σε ένα τριάρι σπίτι πχ 80 τετραγωνικά

 

Μέγεθος ακινήτουΜέσο βάροςΑριθμός ωρώνΕκτιμώμενο κόστος
Γκαρσονιέρα1000 κιλά2 έως 4 ώρες160  έως  320 €
Δυάρι Σπίτι2000 κιλά3 έως 6 ώρες260  έως  450 €
Τριάρι Σπίτι3000 κιλά4 έως 10 ώρες450 έως   800 €
Τεσσάρι Σπίτι4500+ κιλάΠάνω από 10 ώρες800 έως 1400 €

Οι εκτιμήσεις τοπικής μετακόμισης μπορούν να υπολογιστούν με βάση το μέγεθος του σπιτιού σας:

Μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων

Οι κινήσεις μεγάλων αποστάσεων χρεώνονται ανά χιλιόμετρο και βάρος.

Όταν κάνετε προϋπολογισμό για μια μετακόμιση μεγάλων αποστάσεων , δεν θα πληρώσετε ανά ώρα με τις περισσότερες μεταφορικές εταιρείες. Αντ ‘αυτού, θα πληρώσετε ένα κατ’ αποκοπή τέλος με βάση το σημείο εκκίνησης, το τελικό σημείο και το συνολικό βάρος ή τον όγκο των επίπλων και άλλων αγαθών που μετακινείτε. Ανάλογα με το μέγεθος του φορτίου σας, μπορείτε να αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ 1.000 και 3.000 € για επαγγελματίες μεταφορείς που θα σας μεταφέρουν πάνω από 200 χιλιόμετρα από το τρέχον σπίτι σας.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει μερικά παραδείγματα μετακινήσεων μεγάλων αποστάσεων, που συντελούν σε ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων.

ΑπόΠρος τηνΧιλιόμετραΜέσο κόστος
ΑθήναΘεσσαλονίκη5041800 €
ΑθήναΚατερίνη4351500 €
ΑθήναΛαμία211  900 €
ΑθήναΠάτρα210  900 €

 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το συνολικό κινούμενο κόστος σας;

Υπάρχουν μερικοί βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το συνολικό  κόστος της μετακόμισης σας.

  • Το μέγεθος του σπιτιού σας: Η μετακόμιση ενός σπιτιού τεσσάρων υπνοδωματίων είναι κατανοητό να κοστίζει περισσότερο από τη μετακόμιση ενός στούντιο διαμερίσματος. Όταν οι μεταφορείς σας δώσουν μια προσφορά, θα ρωτήσουν πόσα υπνοδωμάτια έχει το σπίτι σας και τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού σας για να σας δώσει ένα εκτιμώμενο κόστος, αλλά μπορεί να χρειαστεί να κάνουν μια περιήγηση στο σπίτι σας για να σας προσφέρουν ακριβές απόσπασμα.
  • Τοποθεσία: Εάν ζείτε σε πολυκατοικία με πολλές σκάλες ή έλλειψη στενού χώρου στάθμευσης, ενδέχεται να χρεωθείτε με επιπλέον χρέωση. Ακόμη και η διαμονή σε ψηλότερο όροφο μπορεί να προσθέσει το κόστος σας. Η γειτονιά σας μπορεί επίσης να επηρεάσει την τιμή σας. Δεν είναι όλοι οι δρόμοι της πόλης αρκετά μεγάλοι για τη στάθμευση φορτηγού. Ορισμένοι μεταφορείς θα το συμπεριλάβουν και θα σας χρεώσουν επιπλέον εάν πρέπει να περπατήσουν πάνω από 20 μέτρα από το σπίτι σας στο φορτηγό.
  • Τέλη απόστασης και ταξιδιού: Για μετακομίσεις μεγάλων αποστάσεων, η απόσταση μεταξύ της τρέχουσας και της μελλοντικής κατοικίας σας είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κόστους.
  • Επιπλέον στάσεις: Η πραγματοποίηση περισσότερων από μία στάσεων θα κοστίσει επίσης επιπλέον, οπότε περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα εάν φορτώνετε ή ξεφορτώνετε αντικείμενα σε πολλές τοποθεσίες, όπως το σπίτι σας και μια μονάδα αποθήκευσης.
  • Εξειδικευμένα αντικείμενα: Οι μεταφορείς χρεώνουν περισσότερο για τη μεταφορά μεγάλων, βαρέων ή ογκωδών αντικειμένων όπως πιάνα, ευαίσθητες αντίκες και έργα τέχνης. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το κόστος της πρόσθετης ασφάλισης για είδη υψηλής αξίας. Να είστε προετοιμασμένοι για ορισμένα αντικείμενα που οι μεταφορείς δεν θα μεταφέρουνι, όπως μπαταρίες αυτοκινήτου, δοχεία με υγρά, χημικά πισίνας και ευπαθή είδη. Επίσης, σας προτείνουν να μεταφέρετε μόνοι σας αγαπημένα αντικείμενα όπως οικογενειακές φωτογραφίες και κοσμήματα κειμηλίων. Είναι δύσκολο να βάλετε μια τιμή σε αυτά τα πράγματα, οπότε σκεφτείτε να κάνετε τις δικές σας ρυθμίσεις για τη μεταφορά τους.

Πόσο κοστίζουν οι επιπρόσθετες υπηρεσίες μετακόμισης;

Θα υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις για τοπικές και υπεραστικές κινήσεις, εάν επιλέξετε να προσθέσετε επιπλέον υπηρεσίες.

  • Κόστος υπηρεσιών συσκευασίας: Εάν θέλετε οι μεταφορείς να συσκευάζουν και να αποσυσκευάζουν το σπίτι σας, σχεδιάστε να ξοδέψετε επιπλέον 200 έως 500 €. Θα πληρώνετε για εργασία ανά ώρα και ενδέχεται να υπάρχει επιπλέον κόστος για την κάλυψη της προμήθειας υλικών. Το πρόσθετο κόστος μπορεί να αξίζει τον κόπο για το χρόνο και το άγχος που μπορείτε να εξοικονομήσετε, χωρίς να χρειάζεται να συσκευάσετε μόνοι σας το σπίτι σας .
  • Κόστος μονάδας αποθήκευσης: Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τα αντικείμενά σας σε μια μονάδα αποθήκευσης, μην ξεχάσετε να συνυπολογίσετε αυτό το κόστος στο συνολικό κόστος του προϋπολογισμού σας. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης μπορεί να είναι μια εύχρηστη λύση όταν χρειάζεται, αλλά να περιμένετε να πληρώνετε οπουδήποτε από 100€ και άνω για κάθε μήνα που θα είναι τα υπάρχοντά σας αποθηκευμένα, ανάλογα με το μέγεθος της αποθήκης που χρειάζεστε.
  • Κίνηση ασφαλιστικού κόστους: Η ασφάλιση της μετακόμιση, σας προστατεύει οικονομικά εάν τα αντικείμενά σας χαθούν ή καταστραφούν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Το μέσο κόστος για την ασφάλιση πλήρους αξίας κυμαίνεται μεταξύ 1% και 5% της αξίας των ασφαλισμένων αγαθών. Εάν θέλετε να ασφαλίσετε αντικείμενα αξίας 10.000 €, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ 100 και 500 € για ασφάλιση κινήσεων.